Checkpoint Fridolin i Kastrup

kastrup

Det var M-riksdagsledamoten Hanif Bali som myntade uttrycket ”Checkpoint Fridolin” om de 34 slussar som invigs på Köpenhamns flygplats Kastrup på måndag. Syftet med kontrollerna är att minska asylströmmen till Sverige. Det ska alltså inte längre gå att åka direkttåg från Köpenhamns centralstation till Sverige, utan alla måste byta tåg i Kastrup och legitimera sig. Beslutet drabbar inte minst alla tågpendlare i området.

Även för mig som bor långt därifrån smärtar det. Det hade inte behövt gå så här långt, om inte det officiella Sverige, såväl under blågrönt som rödgrönt styre, hade gjort om sossarnas gamla slogan ”Alla ska med” till ”Alla ska hit”. En ohållbar signalpolitik som har gjort att Sverige under 2015 genomlevde mer än fem gånger så många asylansökningar som Norge eller Finland.

Att den förstfödda bebisen i Göteborg 2016 heter Omar och har en mor med slöja och tandställning är också talande för situationen. Detta är det nya Sverige. Jag hör till dem som inte tror på de glädjeprognoser för den svenska ekonomin som annonseras i pressen. Jag är istället i detta fall en olyckskorp som tror att Sverige går in i väggen socialt och ekonomiskt under 2016. Det kommer att bli skattehöjningar, försämringar i välfärden, fortsatt PISA-ras i skolan, ökade etniska och religiösa motsättningar, försämrad integration och fler bilbränder, personrån och gruppvåldtäkter.

Att den politiska polariseringen förändras men kvarstår i stort och att den självutnämnda godhetsrörelsen inte inser att det är dess egna partier som har dragit i asylbromsen. Här är förresten ett pikant meningsutbyte om detta på Twitter, där förste talare är MP-politiker.

cxoxvaxwcaarzjp

Annonser