Politiker ville ha flyktingar till Europa, fick ”taharrush”

Tyska och engelskspråkiga tidningar talar om ett nytt arabiskt uttryck som numera behöver läggas till gloslistan, utöver jalla, jihad, falafel, haram och halal; nämligen uttrycket ”taharrush”, eller ”taharrush gamea”.

Det betyder ungefär ”samhälleliga sexuella trakasserier”, eller ”sexuella trakasserier av kvinnor i offentligheten”, skriver Die Welt. Flera tyska tidningar, däribland Focus Online, skriver att Tyskland nu har importerat detta fenomen från arabvärlden. Detsamma torde gälla Sverige, Finland och flera andra länder. Det mest kända exemplet är ”taharrush” i Köln på nyårsnatten, där två våldtäkter och uppemot 377 (siffran stiger) sexuella trakasserier eller stölder nu har anmälts, skriver franska nyhetsbyrån AFP. Uppdatering: Fler än 500 anmälningar enligt Die Welt 10/1.

Ett annat exempel är festivalen ”We are Sthlm” i Stockholm i somras, där ett stort antal kvinnor blev antastade av nyanlända migranter. Tidningarna vägrade skriva om det, och Nyheter Idag har beskrivit hur nedtystningen gick till på Dagens Nyheter.

För er som vill lära er mer om fenomenet men hellre läser engelska än tyska finns nyhetssajten Breitbart, som beskriver hur Europa har välkomnat migranter, och fått ”taharrush” på köpet. Breitbart skriver om hur fenomenet yttrade sig på Tahrirtorget i Kairo under protesterna de senaste åren. Kvinnor blev skändade, oavsett om de hade full traditionsenlig tältbeklädnad eller västerländsk klädsel.

Exemplet med den blonda, kvinnliga CBS-journalisten Lara Logan tas upp. Hon drogs bort från sitt sällskap, drogs av kläderna och massvåldtogs med händer och andra lemmar. Våldsmännen försökte skalpera henne och dra av hennes armar, och hon kämpade för sitt liv, beskriver hon själv i denna video (känsliga tittare varnas).

Ett annat exempel som Breitbart tar upp är en icke namngiven nederländsk journalist, som uppges ha råkat ut för liknande ohyggligheter som Lara Logan i Kairo. Hon hamnade i kritiskt, livshotande tillstånd, men fick till slut vård och kunde återsändas till hemlandet.

Så alla ni som har röstat på F!, V, eller något annat ”öppna gränser”-parti. Vad som väntar er eller era kvinnliga släktingar är en allt högre risk för ”taharrush”. Hoppas att ni tycker att det är värt det.

Uppdatering: Tråd om taharrush på Flashback, artikel om taharrush på Nyheter Idag.

Bloggat: Toklandet om en vettlös rådgivare till kulturministern. Mensanen om terrorattacken mot svenska turister i Egypten.

Annonser