Rötan går djupt i Miljöpartiet

fridolin

Idag avgick bostadsminister Mehmet Kaplan. Orsakerna är många – hans insats som bostadsminister var svag, han har gått på bjudning med de fascistiska Grå Vargarna (som han har tagit avstånd från), han har jämfört Israel med Nazityskland (vilket han har försökt bortförklara), med mera.

Det mest graverande som jag ser det är att han har bjudit in islamister som Yvonne Ridley till Riksdagen och hans återkommande samröre med Milli Görüs, västvärldens största islamistiska organisation som gradvis vill ersätta våra lagar med islamisk lag. Inte en enda gång har han tagit avstånd från dem och inte en enda gång har han kallat dem islamister, vilket tyska Säpo gör utan att darra på manschetten.

Efter Kaplans avgång visar det sig att han fortfarande har stort stöd i Miljöpartiet (MP). Andra partier har haft betydligt lättare att utesluta extremister än detta parti.

Jag tror inte att det beror på att den gröna färgen förenar MP med islam, utan på att många medlemmar och sympatisörer är så djupt troende på intersektionella teorier om strukturell rasism, som säger att muslimer och ickeeuropéer är det djupt synd om, alltid och överallt, oavsett vad de gör och hur många som drabbas.

Efter avgången lade språkröret Gustav Fridolin upp ovanstående bild på Instagram. Han skriver:

Mehmet Kaplan är en av de modigaste och starkaste antirasisterna jag mött. Få har som han tagit diskussionen och stått upp för allas lika värde även när det inte varit lätt. På pressträffen med statsministern idag beskrev han hur fred, gräsrotsdemokrati och global solidaritet utgör grunden i hans, och vår, ideologi – och hur han är övertygad om att det är det bästa sättet att bygga ett Sverige där vem du är, vem du älskar eller vad du tror på inte begränsar ditt liv. Under Mehmets arbete i regering har vi investerat i nya hållbara stadsdelar, fått upp byggandet av billigare hyresrätter och fördubblat utbyggnaden av bredband i hela landet. Ifrågasättande av vem han är och vad han står för har kommit att stå i vägen för hans möjlighet att fortsätta det arbetet, och därför har han idag valt att kliva åt sidan. Nu är vi på ett digitalt möte med miljöpartister från hela landet, stödet är stort både för Mehmets gärning och hans beslut. ”Det här har självklart inte varit ett lätt beslut för mig, men det stora arbetet är framför oss och jag är glad att fortsätta jobba med er i det”, sammanfattar Mehmet.

Tyvärr har Kaplan inte visat sig vara antiislamist, och det bryr sig Fridolin och MP inte alls om. Rötan går djupt i det där partiet.

Bloggat: Mensanen om Kaplans extremistiska kopplingar.

Toklandet: Miljöpartiet, det genomkorrupta partiet.

Ledarsidorna: Det är makt

Annonser

En reaktion till “Rötan går djupt i Miljöpartiet

Kommentarsfältet är stängt.